Direktlänk till inlägg 8 februari 2008
kokt ris (gärna jasminris)
kycklinglårfiléer (+ smör att steka i)
färska champinjoner
matagningsgrädde
riven ost
valfria kryddor, samt salt & peppar
Koka riset nästan färdigt och bred ut det i botten på en form. Skär lårfiléerna i något mindre bitar, salta, peppra och smaksätt med valfri krydda (gärna Knorrs kycklingkrydda!!) och stek dem tillsammans med champinjonerna i smöret. Lägg bitarna ovanpå riset. Smaksätt grädden med salt, peppar och lite kryddor och häll över kycklingen och riset. Toppa med riven ost och ställ in i ugnen 225 C tills ytan fått fin färg.
Tips: funkar lika bra med fläskfilé
Jultomtens släde måste vara en av de ojämförligt mest avancerade luftfarkoster som någonsin konstruerats. Annars skulle den aldrig kunna prestera det som krävs av den en gång om året. Speciellt inte eftersom en normal släde dragen av normala re...
Den första elektriska ljusstakarna såg sitt ljus på 1930-talet. När Werner Simonsson kom på idén att låta tillverka ljusstakar monterade med små trewattslampor. De var säkrare för barn och inte brandfarliga som stearinljusen kan vara, menade han. ...
Det första speciella julklappspappret kom från Norge och börjades säljas 1922 av en Beda Hallberg. Efter några år började man även tillverka svenskt julklappspapper. ...
Julseden att kyssas under en mistel kommer från England. Ingen vet hur länge engelsmännen har haft denna tradition. Men forskar menar att misten fanns med redan på de fester, som man hade mitt i vintern långt innan man började fira de kristna jule...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
|||||
|