Direktlänk till inlägg 2 februari 2008
Supersnabb och jättekladdig
100 g smör
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
Eventuellt mandelspån
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret i en kastrull.
Ta från plattan och häll i socker, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda. Sockerkornen hjälper till att mosa kakaoklumparna.
Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölet och blanda till en härlig smet. Smaka!
Häll smeten i smord och bröad form, prova med mandelspån i stället för ströbröd på sidorna i formen om du vill.
Grädda i ugn i knappa 20 minuter. Skaka lätt på formen så ser du om kakan är klar. Gungar den alltför mycket får du ge den några minuter till.
Vill du ha fler recept kolla in den här sidan
Jultomtens släde måste vara en av de ojämförligt mest avancerade luftfarkoster som någonsin konstruerats. Annars skulle den aldrig kunna prestera det som krävs av den en gång om året. Speciellt inte eftersom en normal släde dragen av normala re...
Den första elektriska ljusstakarna såg sitt ljus på 1930-talet. När Werner Simonsson kom på idén att låta tillverka ljusstakar monterade med små trewattslampor. De var säkrare för barn och inte brandfarliga som stearinljusen kan vara, menade han. ...
Det första speciella julklappspappret kom från Norge och börjades säljas 1922 av en Beda Hallberg. Efter några år började man även tillverka svenskt julklappspapper. ...
Julseden att kyssas under en mistel kommer från England. Ingen vet hur länge engelsmännen har haft denna tradition. Men forskar menar att misten fanns med redan på de fester, som man hade mitt i vintern långt innan man började fira de kristna jule...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
|||||
|