Senaste inläggen
...och slipper vara med om sådana här tromber.
Skulle inte vilja vara där när detta fotot är tagit.
Skulle du?
Läs mer om artikeln här.
Oj, vad surt det kändes med det sista målet som spanien fick in.
Solen lyser som sagt här idag. Ute är det ca 17 grader i skuggan men det kommer nog öka några grader till. Dock blåser det lite kyligare vindar men det har lugnat ner sig nu jämfört för någon timme sedan.
Hoppas bara att solen stannar kvar ett tag nu.
Pratade för ett tag sedan med en bekant till mig som bor i Stockholm. Hon tyckte att det var så roligt och typiskt för norrland att lägga till ett o före ordet om något vi inte gjort. Har inte tiktigt reflekterat detta förut men visst stämmer det i allafall på oss i umeåtrakten. För nog säger vi många ord med o- före.
Ovarit
Ogjort
Oätit
Ofarit .....
Just nu är det ett större avbrott i bredbandet i Umeå. Detta gör att jag inte kan komma in på alla sidor. Bara vissa svenska sior kommer man in på. Irriterande =(
VIlle ju passa på att surfa en stund nu på min lunch. Har lunch nu tidigt eftersom det passade bättre. Annars skulle jag inte ha det förrän om en timme el. två för jag jobbar ända tills 17.00
Kom ihåg att se matchen i eftermiddag Sverige möter ju spanien kl. 17.50 I min grannby ska man ha sportpub med storbildstv. Kanske åker jag förbi dit efter jag slutat jobbet. Får se ifall man orkar eller om det blir tv-soffan hemma istället.
Vad är midsommar utan sillen och nubben? TRÅKIG!
Så här kommer mina favoritrecept.
Nubbesallad
10 små kokta färskpotatisar (Delade i halvor)
2 brk matjesill (2x200 g i bitar)
2 rödlökar (skivor)
1 knippe rädisor
4 kokta ägg ( klyftor)
10 cocktailtomater ( halvor)
ruccula sallad
Blanda allt tillsammans i en skål.
Servera med gräddfil med klippt gräslök.
Gubbröra
5 hårdkokta ägg
2 råa äggulor
1 hackad lök
2 msk dill
2 msk gräslök
2 msk persilja
2 msk kaviar
matjesill
Hacka alla ingredienser till små bitar.
Blanda samman i en skål till en röra.
Klar att äta på ex. en husman el. tunnbröd
Sillsallad
2 brk matjesill ( 2x200g i bitar)
2 rödlökar ( Finhackad )
2 dl purjolök (Hackad)
1 dl dill (Hackad)
2 dl creme fraiche
2 dl majonäs
1 dl rökt kaviar
7 kokta potatisar ( I tärningar)
ev. 2 kokta ägg ( Kan blandas i röran el. garneras på brödet)
Blanda samman allt i en skål.
Färdig att ätas direkt på kavring, tunnbrödskorg etc.
Vad är vi rädda för egentligen?
Här kommer lite fakta:
Fredagen 13
Det finns flera orsaker till att fredag den13 anses vara en otursdag.
I USA hoppar man ofta över den trettonde våningen när man bygger hus.
En hypotes grundar sig på att Jesus hade 12 lärjungar, och när Jesus blev förrådd var Judas den trettonde vid matbordet. Det kan även ha varit så att det baseras på att det fanns 13 personer totalt och att Jesus korsfästes på långfredagen. Det var också så att Jesus dog på en fredag. Den här kopplingen är av ganska sent datum och av okänt ursprung
En annan hypotes grundar sig på att ett betydande antal ordensmedlemmar från Tempelherreorden blev fängslade av Filip IV av Frankrike fredagen den 13 oktober 1307 på order av påven Clemens V. Många av dessa torterades och avrättades dessutom.
Vidare finns i den nordiska mytologin en berättelse om hur svekets och ondskans gud Loke kom som den trettonde gästen till ett gästabud i VAlhall - och sedan konspirerade så att Balder dog.
Fredagen betraktades i det gamla bondesamhället som ett slags helg- och vilodag, en dag som var olämplig att börja med ett arbete på och det man gjorde fick inte vara bullersamt. Talet 13 betraktas som ett magiskt tal inom folktro och magi. Rädslan för talet 13 går tillbaka till tiden före kristendomen; antika trolldomsböcker visar att talet användes i förbindelse med formler och förbannelser som riktade sig mot underjordiska makter.
Vad tiden går fort, det är fredag igen.
Och inte vilken fredag som helst utan fredagen den 13:e.
Så ta det lugnt idag!
Själv ska jag nu till jobbet.
Jobbar hela helgen, tråkigt=(
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|