Direktlänk till inlägg 6 maj 2008
600 g färsk eller fryst fisk, torsk,kolja, sej eller hoki
250 g broccoli vattensalt
4 msk vetemjöl
3 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1 dl grädde
½ tsk salt
½ krm kajennpeppar
1 msk hackad dragon
1-2 dl riven ost
Gör så här:
Tina fiskblocket så mycket att det går att skära i 1½ cm tjocka skivor eller skär den färska fisken i bitar. Koka broccolin i ca 4 min.
Lägg fisken i en lättsmord ugnssäker form. Fördela broccolin runt om.
Rör ut mjölet i lite av fiskbuljongen i en kastrull. Tillsätt resten av buljongen, grädde, salt och peppar och låt såsen koka ca 5 min. Smaka av med dragon. Häll såsen över fisk och broccoli. Strö över osten.
Tillaga fisken i 225°C, ca 20 min tills fisken är färdig och rätten fått fin färg.
Klar att servera med potatis och sallad.
Jultomtens släde måste vara en av de ojämförligt mest avancerade luftfarkoster som någonsin konstruerats. Annars skulle den aldrig kunna prestera det som krävs av den en gång om året. Speciellt inte eftersom en normal släde dragen av normala re...
Den första elektriska ljusstakarna såg sitt ljus på 1930-talet. När Werner Simonsson kom på idén att låta tillverka ljusstakar monterade med små trewattslampor. De var säkrare för barn och inte brandfarliga som stearinljusen kan vara, menade han. ...
Det första speciella julklappspappret kom från Norge och börjades säljas 1922 av en Beda Hallberg. Efter några år började man även tillverka svenskt julklappspapper. ...
Julseden att kyssas under en mistel kommer från England. Ingen vet hur länge engelsmännen har haft denna tradition. Men forskar menar att misten fanns med redan på de fester, som man hade mitt i vintern långt innan man började fira de kristna jule...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|