Direktlänk till inlägg 21 september 2007
Höstgryta för 4pers.
0,7 kg rostbiff
1 st lök
5 st morötter
1 tärning(ar) oxbuljong
0,5 lvatten
timjan
svartpeppar
3 stkryddpepparkorn
2 st nejlikor, hela
salt
1,5 l trattkantareller
3 msk olivolja
1 dl färsk persilja
Tillagning:
1. Skala och skär löken i klyftor och morötter samt köttet i stora bitar. Bryn lök och kött i olivolja.
2. Häll på vatten, buljong, morotsbitar och alla kryddor utom persiljan. Låt koka 45 minuter eller tills köttet har blivit mört.
3. Koka råriset enligt beskrivningen på paketet. Fräs också trattkantarellerna i lite olivolja. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
4. Lägg trattkantarellerna i grytan och låt koka i 5 minuter. Späd eventuellt med vatten eller red av med maizena så att grytan blir som du vill ha den.
5. Servera med råris och rårörda lingon.
Jultomtens släde måste vara en av de ojämförligt mest avancerade luftfarkoster som någonsin konstruerats. Annars skulle den aldrig kunna prestera det som krävs av den en gång om året. Speciellt inte eftersom en normal släde dragen av normala re...
Den första elektriska ljusstakarna såg sitt ljus på 1930-talet. När Werner Simonsson kom på idén att låta tillverka ljusstakar monterade med små trewattslampor. De var säkrare för barn och inte brandfarliga som stearinljusen kan vara, menade han. ...
Det första speciella julklappspappret kom från Norge och börjades säljas 1922 av en Beda Hallberg. Efter några år började man även tillverka svenskt julklappspapper. ...
Julseden att kyssas under en mistel kommer från England. Ingen vet hur länge engelsmännen har haft denna tradition. Men forskar menar att misten fanns med redan på de fester, som man hade mitt i vintern långt innan man började fira de kristna jule...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|